Borsó leves
Egyszerű borsó krémleves, burgonyával, tejföllel és bazsalikommal.
recept,recept fotó,borsó,bazsalikom,Levesek hüvelyesekből,Gluténmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 8 | levél | |
borsó | 300 | gramm | |
burgonya | 170 | gramm | |
csirkeleves | 600 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | - | ||
főzőtejszín | 100 | milliliter | |
hagyma | 90 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 15 | gramm |
Recept
1.
hagyma 90 gramm • burgonya 170 gramm • vaj 15 gramm
Egy fazékban vajat olvasztunk fel, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Kisebb kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.
3.
borsó 300 gramm • bazsalikom 8 levél • főzőtejszín 100 milliliter
Ezután hozzáadunk egy marék friss esetleg mirelit borsót, friss bazsalikom leveleket, tejfölt és további 5 percig főzzük.
Jó étvágyat!