Borsókrémleves sonkával
Menyei borsókrémleves fenséges füstölt sonkával.
recept,recept fotó,borsó,füstölt sonka,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 300 | gramm | |
burgonya | 150 | gramm | |
füstölt sonka | 100 | gramm | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter |
Recept
4.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • borsó 300 gramm
A burgonyát a póréhagymához adjuk. Felöntjük forró vízzel, megsózzuk és tíz percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a borsót ( amennyiben mirelit fagyasztott borsót fogunk használni felengedés nélkül adjuk hozzá), és főzzük amíg a burgonya megpuhul ( kb 10 percig ) .
5.
Az elkészült levest mixerrel pürésítjük, majd összeturmixoljuk.
6.
füstölt sonka 100 gramm
A sonkát kis kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk ....
7.
...a leveshez és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!