Borsós rizottó
Finom krémes rizottó borsóval
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,borsó,Parmezán sajt,Rizottó,Olasz receptek,Gluténmentes
Rizottó
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 50 | gramm | |
borsó | 200 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
kerek szemű rizs | 250 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zöldségleves | 20 | gramm |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 200 gramm • kerek szemű rizs 250 gramm
Egy közepesen nagy hagymát apróra vágunk, majd olíva olajon üvegesre pirítjuk. Egy csésze rizst adunk hozzá, és még két percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.
2.
víz 1 liter • zöldségleves 20 gramm • borsó 200 gramm
Amikor a bor elpárolog, hozzáadunk két pohár vizet, és két zöldségleves kockát (ideális esetben erőlevest használunk). Amikor a víz elkezd forrni, hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Szükség szerint vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
3.
Parmezán sajt 50 gramm • vaj 50 gramm
Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.
Jó étvágyat!