Brokkoli krémleves póréhagymával
Ez egy egyszerű, és isteni finom leves. A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!
recept,recept fotó,póréhagyma,brokkoli,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
toast kenyér | 4 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
póréhagyma 150 gramm • vaj 30 gramm
A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra szeletlejük. Vajon egy rövid ideig sütjük.
2.
brokkoli 500 gramm • só 1 teáskanál • víz 500 milliliter
A brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Hozzáadjuk a póréhagymához. Megsózzuk és felöntjük vízzel.
3.
Puhára főzzük kb. 10 - 15 perc alatt.
4.
Beleöntjük a turmixgépbe és összeturmixoljuk.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter
Az összeturmixolt brokkolit a póréhagymával visszaöntjük a fazékba és tejjel hígítjuk. Felforraljuk...
8.
És serpenyőben megpirítjuk az egyik oldaláról...
9.
...a másik oldaláról.
Jó étvágyat!