Brokkolikrémleves burgonyával.
Lágy ízletes krémleves tejföllel.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
víz | 600 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 200 milliliter • só ½ teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
brokkoli 500 gramm • víz 400 milliliter • só ½ teáskanál
A brokkolit megmossuk, rózsáira bontjuk és sós vízben megfőzzük.
4.
Egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a megfőtt burgonyát a vízzel együtt amiben a burgonya főtt.
5.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 20 gramm • szerencsendió, őrölt
Tejben és tejfölben lisztet habarunk szét és a levesbe öntjük, majd felforraljuk. Csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.
Jó étvágyat!