Brokkolis sajtos rétes
Kitűnő sós rétes, nem csak különleges alkalmakra.
recept,recept fotó,brokkoli,leveles tészta,Ementáli sajt,juhsajt,Falatkák
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 | gramm | |
brokkoli | 500 | gramm | |
fűszersó | - | ||
juhsajt | 250 | gramm | |
köménymag, őrölt | - | ||
leveles tészta | 400 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1.
brokkoli 500 gramm • só ½ teáskanál
A brokkolit 10 percig főzzük sós vízben, majd leszűrjük, villával jól összetörjük, és hűlni hagyjuk.
2. Töltés
leveles tészta 400 gramm • juhsajt 250 gramm
A leveles tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk reszelt juhsajttal. Azt a szélét, amelyhez majd betekerjük, 8cm-re üresen hagyjuk.
3.
A juhsajtra rárakjuk a brokkolit.
6.
só • köménymag, őrölt • szurokfű (oregánó) • fűszersó
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét hurkapálcikával megszurkáljuk. Az egész rétest megkenjük tojással, megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk köménnyel és zöldfűszerrel, vagy zöldfűszer sóval.
7. Sütés
Előmelegített sütőben 170°C-on 35 percig sütjük. Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!