Bucatini rukkolával és szárított sertés sonkával.

A Bucatini ősi tésztafajta, eredete visszanyúlik a középkorba és a spagettihez hasonlóan alapvető szerepet játszik az olasz tésztakultúrában.
recept,recept fotó,Bucatini - tészta,rukkola,szárított sertés sonka,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
Bucatini - tészta | 160 581 | gramm kcal | |
Parmezán sajt | 20 79 | gramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 150 38 | gramm kcal | |
rukkola | 50 12 | gramm kcal | |
szárított sertés sonka | 40 98 | gramm kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
víz | 3 0 | liter kcal |
Recept
1.
Bucatini - tészta 160 gramm • só 3 teáskanál • víz 3 liter
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.


3.
Egy perc után, öntjük le hideg vízzel hogy egy kicsit hűljön és le tudjuk hámozni.

4.
Egy kés hegyével lyukasszuk ki a héját és óvatosan hámozzuk le, de akár könnyedén le is húzható.

5.
A meghámozott paradicsomot vágjuk apróra.

7.
Hozzá adjuk a paradicsomot...

8.
...és főzzük össze.

9.
Hozzáadjuk a megfőtt bucatini tésztát és egy kevés sós vizet amiben a tészta főtt.


11.
szárított sertés sonka 40 gramm
Amikor már elég sűrű lesz hozzáadjuk a felszeletelt szárított sertés sonkát.

12.
Összekeverjük és hagyjuk egy picit hűlni.


Jó étvágyat!