RECEPTEK

Burgonya golyók füstölt hússal töltve

Burgonya golyók füstölt hússal töltve

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy nagyszerű burgonyás fogás, belül füstölt hússal. Pirított hagymával és savanyú káposztával a legfinomabb.

recept,recept fotó,füstölthús ,burgonya,Sertéshús,Szlovák receptek,Laktózmentes

Sertéshús

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1200gramm
darás liszt450gramm
finomliszt-
füstölthús 500gramm
hagyma500gramm
sertészsír60gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab

 

Recept

1. 

füstölthús  500 gramm

A húst belerakjuk egy lábasba, felöntjük vízzel és 1 órán át főzzük.

A húst belerakjuk egy lábasba, felöntjük...

2. 

burgonya 1200 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük,...

3. 

Lágyra lereszeljük.

Lágyra lereszeljük....

4. 

tyúk tojás 1 darab  darás liszt 450 gramm   1 teáskanál

A burgonyához hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót.

A burgonyához hozzáadjuk a tojást, lisztet és...

5. 

Tésztát dolgozunk ki.

Tésztát dolgozunk ki....

6. 

A megfőtt húst hagyjuk lehűlni...

A megfőtt húst hagyjuk lehűlni......

7. 

...majd kis darabokra vágjuk.

...majd kis darabokra vágjuk....

8. 

finomliszt

A munkalapot megszórjuk elegendő mennyiségű lisztel. A burgonyatésztából hengereket formálunk, kb 20 cm hosszúsággal. Minden egyes hengert 10 darabra vágunk.

A munkalapot megszórjuk elegendő mennyiségű...

9. 

Az egyed részekből kisebb lepényeket formálunk, majd ráhelyezzük a hús darabokat. Becsomagoljuk és golyó formát készítünk....

Az egyed részekből kisebb lepényeket...

10. 

...amelyeket lágyan gurgatunk a lisztben, hogy ne ragadjanak.

...amelyeket lágyan gurgatunk a lisztben, hogy ne...

11. 

A golyókat forró sós vízbe helyezzük és 10 percig főzzük.

A golyókat forró sós vízbe helyezzük és 10...

12. 

Lyukacsos szedőkanállal kiszedjük a megfőtt golyókat.

Lyukacsos szedőkanállal kiszedjük a megfőtt...

13. 

hagyma 500 gramm  sertészsír 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés