Burgonya golyók hús töltelékkel pároló edényben
Finom burgonyagolyók hús töltelékkel
recept,recept fotó,burgonya,sertés darálthús,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 1 | teáskanál | |
burgonya | 1000 | gramm | |
hagyma | 90 | gramm | |
hagyma | 5 | darab | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
rétesliszt | 280 | gramm | |
sertés darálthús | 400 | gramm | |
szójamártás | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1. A burgonya elkészítése
burgonya 1000 gramm • rétesliszt 280 gramm • tyúk tojás 2 darab • só
1. A burgonyát elkészíthetjük instant változatból - burgonyaporból, amelyhez vizet adunk, és egy kis ideig állani hagyjuk, majd azonnal feldolgozzuk.
2. Elkészíthetjük klasszikus héjában főtt burgonyából is. A burgonyát főzés és lehűtés után meghámozzuk, lágyra lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót. Kidolgozzuk a tésztát.
2.
sertés darálthús 400 gramm • hagyma 90 gramm • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1 teáskanál • szójamártás 2 teáskanál • bazsalikom 1 teáskanál
A hagymát felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a hagymával, szója szósszal, sóval, őrölt piros paprikával és bazsalikommal. Alaposan kikeverjük.
3. A golyók megtöltése
A tésztát kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyikre kb egy teli kanál húst masszát helyezünk, majd golyót formálunk.
4. Párolóedényben való elkészítés
A párolóedényeket kikenjük zsiradékkal, az oldalait pedig vajjal. Minden edénybe megfelelő mennyiségű golyót helyezünk. Ha felmaradt egy kis tészta, akkor azokba friss vagy szárított metélőhagymát teszünk, és golyókat formálunk. 30 percig pároljuk.
5. Hagyma pirítása
hagyma 5 darab • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd olajon aranyszínűre megpirítjuk. A pirított hagymával megszórjuk a golyókat, tehetünk rájuk egy kiskanál tejfölt is, és megszórjuk friss metélőhagymával
Jó étvágyat!