Burgonya golyók mákkal
Gyorsan elkészíthető és ínycsiklandó vacsora félkész termékből.
recept,recept fotó,burgonyatészta, szárított, félkész áru,őrölt mák,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyatészta, szárított, félkész áru | 280 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
víz | 3.5 | liter | |
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1.
burgonyatészta, szárított, félkész áru 280 gramm • víz 500 milliliter
Burgonyatészta porban - félkész terméket beleszórjuk egy lábasba, hozzáöntjük a vizet és elkeverjük. Egy ideig állni hagyjuk.
2.
Kikeverjük a tésztát és 10 percig állni hagyjuk.
3.
víz 3.5 liter • só ½ teáskanál
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet egy kis sóval. A tésztából gyorsan kis golyókat formálunk, kb 12 mm átmérővel.
4.
A golyókat beleszórjuk a forró vízbe.
5.
Amikor a felszínre úsznak, 8 percig főzzük.
6.
vaj 50 gramm
Amikor készen vannak, leöntjük a vizet, és folyóvíz alatt átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. Belerakjuk egy tálba és leöntjük olvasztott vajjal.
7.
őrölt mák 100 gramm • porcukor 50 gramm
Megszórjuk darált mákkal, amely porcukorral van összekeverve.
8.
Összekeverjük és azonnal tálaljuk.
9.
Ha van több időnk, akkor a burgonya golyókat főtt burgonyából és lisztből is elkészíthetjük.
Jó étvágyat!