Burgonya lepény piros paprikával.

Finom lepény kivételes a sok színűségével és csodálatos ízével.
recept,recept fotó,burgonya,kápia paprika, friss,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
finomliszt | 80 278 | gramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
kápia paprika, friss | 250 75 | gramm kcal | |
majoránna | 1.5 16 | teáskanál kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal |
Recept
2.
... és finomra reszeljük.

3.
fokhagyma 4 gerezd • tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát, tojást, sót, ...




7.
Belekeverjük a burgonya tésztába.


9.
Egy kanál segítségével forró olajba helyezzük a tésztát. A tésztát lepényszerűre kenjük szét és az egyik oldaláról...

10.
...majd a másik oldaláról is kisütjük.

11.
A megsült lepényeket kiszedjük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.

12.
Tartármártással tálaljuk, vagy köretként például egy finom bableves mellé.

Jó étvágyat!