Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

A legjobb ízekkel teli burgonya lepény.Mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,gomba,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1250 1150 | gramm kcal | |
csicseriborsóliszt | 75 291 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
gomba | 350 56 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 350 70 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1.75 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
kovászos káposzta 350 gramm • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só ¼ teáskanál • víz 100 milliliter
Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a sót. Öntsük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk 5 percig.


4.
Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához, keverjük össze és pároljuk együtt 15 percig.

5.
finomliszt 1 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel, és keverjük össze, hogy besűrűsödjön. Végül belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát.

6.
burgonya 1250 gramm • hagyma 150 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1.5 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • csicseriborsóliszt 75 gramm
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a majoránnát, a megtisztított és zúzott fokhagymát és egy kevés lisztet a sűrítéshez (lehet közönséges sima liszt is). Keverjük össze alaposan.


8.
...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy papír konyharuhára tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!