RECEPTEK

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A legjobb ízekkel teli burgonya lepény.Mindenkinek ízleni fog.

recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,gomba,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

1250

1150

gramm

kcal

csicseriborsóliszt

75

291

gramm

kcal

finomliszt

1

53

evőkanál

kcal

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

gomba

350

56

gramm

kcal

hagyma

200

88

gramm

kcal

kovászos káposzta

350

70

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

piros paprika, őrölt

1

16

teáskanál

kcal

repceolaj

0

??

kcal

1.75

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

víz

100

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

2. 

kovászos káposzta 350 gramm  piros paprika, őrölt 1 teáskanál   ¼ teáskanál  víz 100 milliliter

Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a sót. Öntsük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk 5 percig.

Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a...

3. 

gomba 350 gramm

A sampinyon gombát megmossuk és szeletekre vágjuk.

A sampinyon gombát megmossuk és szeletekre...

4. 

Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához, keverjük össze és pároljuk együtt 15 percig.

Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához,...

5. 

finomliszt 1 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd

A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel, és keverjük össze, hogy besűrűsödjön. Végül belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát.

A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel,...

6. 

burgonya 1250 gramm  hagyma 150 gramm  tyúk tojás 2 darab   1.5 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  csicseriborsóliszt 75 gramm

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a majoránnát, a megtisztított és zúzott fokhagymát és egy kevés lisztet a sűrítéshez (lehet közönséges sima liszt is). Keverjük össze alaposan.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk,...

7. 

repceolaj

A burgonya tésztából lepény formákat készítünk és forró olajban kisütjük...

A burgonya tésztából lepény formákat...

8. 

...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy papír konyharuhára tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés