RECEPTEK

Burgonyafánk lekvárral

Burgonyafánk lekvárral

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Pehelykönnyű burgonyafánk szilvalekvárral töltve.

recept,recept fotó,burgonya,rétesliszt,rétesliszt,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,rum,szilvalekvár,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

250

230

gramm

kcal

friss élesztő

25

26

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

1

61

evőkanál

kcal

porcukor

0

??

kcal

repceolaj

0

??

kcal

rum

3

108

evőkanál

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

rétesliszt

400

1424

gramm

kcal

rétesliszt

1

18

teáskanál

kcal

szilvalekvár

0

??

kcal

1

0

csipet

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

200

128

milliliter

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

60

441

gramm

kcal

vaj

1

111

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 250 gramm

A burgonyát megmossuk, és vízben 15 percig főzzük. Miután kihűlt a héját eltávolítjuk.

A burgonyát megmossuk, és vízben 15 percig...

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  rétesliszt 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 25 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel...

3. 

rétesliszt 400 gramm   1 csipet

Az áttört burgonyát ( 200 gr) összedolgozzuk a liszttel és egy csipetnyi sóval.

Az áttört burgonyát ( 200 gr) összedolgozzuk a...

4. 

tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 2 darab  vaj 60 gramm  rum 3 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál

Hozzáadjuk az élesztős tejet a tojássárgákat, a vajat, cukrot és a rumot.

Hozzáadjuk az élesztős tejet a...

5. 

rétesliszt

A tésztát simára dagasztjuk ( egy picit lehet ragadósabb, nem kell megijedni ). Lisztel meghintjük és letakarjuk egy konyhai törlővel.

A tésztát simára dagasztjuk ( egy picit lehet...

6. 

Meleg helyre tesszük 1 órát, amíg duplájára kel.

Meleg helyre tesszük 1 órát, amíg duplájára...

7. 

rétesliszt

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk....

8. 

szilvalekvár

50 x 40 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk ( kb. 7 cm átmérőjű) karikákat.A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. Minden korong közepére egy teáskanálnyi sűrű szilvalekvárt rakunk.

50 x 40 cm vastagra nyújtjuk és...

9. 

Minden lekváros korongra rá helyezzük a lekvár nélküli tésztát.

Minden lekváros korongra rá helyezzük a lekvár...

10. 

A lehulló tésztaszéleket újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk így még 4 darab fánkot kapunk, amelyeket lekvár nélkül is kisüthetünk.

 A lehulló tésztaszéleket újra összegyúrjuk,...

11. 

Ismét letakarjuk, és 15 percen át kelesztjük ugyanolyan meleg helyen.

Ismét letakarjuk, és 15 percen át kelesztjük...

12. 

repceolaj  vaj 1 evőkanál

Ha kész, felforrósítjuk az olajat, és a fánkokat fejjel lefelé (tehát azzal az oldallal, ami eddig a deszkán volt) a forró olajba tesszük. 2-3 perc után, ha már szép piros az alja...

Ha kész, felforrósítjuk az olajat, és a...

13. 

...megfordítjuk ( és kb 1,5 percig közepes lángon sütjük).

...megfordítjuk ( és kb 1,5 percig közepes...

14. 

A megsült fánkokat tegyük papírtörölközőre, hogy a felesleges olajat beszívja.

 A megsült fánkokat tegyük...

15. 

porcukor

Még melegen szórjuk meg szitált porcukorral.

Még melegen szórjuk meg szitált porcukorral....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés