Burgonyakása
Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek
Húsnélküli ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
hagyma | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | - |
Recept
1.
burgonya 800 gramm • víz • só ½ teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és vízben, pont hogy ellepje, só hozzáadásával puhára főzzük.
2.
hagyma 400 gramm • napraforgó olaj
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy kis olajon (esetleg zsíron) aranybarnára pirítjuk.
3.
A vízben, amelyben a burgonyát főztük burgonyatörővel pépesítjük.
4.
vaj 1 evőkanál
Újra visszatesszük a tűzre, vajat adunk hozzá és állandó keverés mellett felolvasztjuk.
6.
... ameddig a burgonyakása tetején nem kezdenek el létrejönni buborékok. Ízlés szerint sózzuk.
7.
Amennyiben főételként tálaljuk, tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá és a végén meghintjük a pirított hagymával.
Jó étvágyat!