Burgonyalepény kukoricával
Tizennyolc darab nagyszerű lepény kukoricás ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 25 | gramm | |
hagyma | 300 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 285 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
4.
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 285 gramm • fokhagyma 25 gramm
Beleszórjuk a leszűrt konzerv csemegekukoricát és újra könnyedén mixereljük. Belekeverjük a préselt fokhagymát.
5.
tyúk tojás 4 darab • finomliszt 100 gramm • zsemlemorzsa 100 gramm
Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük.
6.
Egy serpenyőbe forró olajjal belehelyezzük a lepényeket (egy lepényre kb 2-3 leveses kanál masszát). Mindkét oldalról megpirítjuk. Megpirítva ráhelyezzük a papír konyhatörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Jó étvágyat!