Burgonyapüré

Hagyományos recept a burgonyapürére. Megfelel,köret ként számos ételhez és a gyerekek is nagyon szeretik (a gyermekek részere nem használunk sót .)
recept,recept fotó,burgonya,vaj,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Burgonyából készült köretek,Receptek babáknak,Gluténmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 920 | kilogramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 64 | deciliter kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
A burgonyát az edényben leöntjük langyos vízzel úgy, hogy az összes burgonya a víz felszíne alatt legyen. Megsózzuk és lágyra főzzük, úgy 15 - 20 perc alatt.

3.
vaj 20 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 deciliter
A megfőzött burgonyát átszűrjük, hozzáadunk vajat és tejet.

4.
Az egészet együtt egy kásává nyomjuk. Néhányan szeretik, ha a kásában benne marad egy-két darab nem szétnyomott burgonya.

Jó étvágyat!