Burgonyás knédli
Főzzünk csehszlovák klasszikusokat félkész termékekből és fedezzük fel a régmúlt idők ízét :)
recept,recept fotó,hagyma,szalámi,burgonyatészta, szárított, félkész áru,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyatészta, szárított, félkész áru | - | ||
finomliszt | - | ||
hagyma | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
szalámi | 600 | gramm |
Recept
2. Burgonya tészta
burgonyatészta, szárított, félkész áru
Kb. 1 kg burgonya tésztát készítünk, a félkész termék csomagolásán található utasítások szerint.
3.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletesen elosztjuk rajta a szalámit, és a tésztát négyzetekre vágjuk
4.
A szalámit tésztába csomagoljuk, és nagyobb knédliket formázunk.
5.
A párolóedény gőzedényeibe tesszük a knédliket, amiket megkenünk vajjal. Kb. 30-35 percig pároljuk. Klasszikusan is ki főzhetjük a knédliket forrásban lévő vízben.
6. Hagyma
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk aranybarnára a hagymát. Szórjunk meg a hagymával egy adag knédlit. A hagymával ne spóroljuk, ez adja meg a megfelelő ízt az ételnek.
Jó étvágyat!