Burgonyasaláta kukoricával majonéz nélkül
Könnyű, finom saláta rántott ételekhez.
recept,recept fotó,burgonya,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,Krumplisaláták,Gluténmentes
Krumplisaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 | gramm | |
csemege uborka | 150 | gramm | |
ecet | 20 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • hagyma 150 gramm • csemege uborka 150 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 200 gramm
A burgonyát megfőzzük héjában, leszűrjük a vizet, majd kihűlést követően meghámozzuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd holdacskákra vágjuk. A hagyma holdacskákat szétszedjük. Az uborkát kockára vágjuk.
2.
víz 250 milliliter • kristálycukor 20 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • ecet 20 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
A vizet cukorral, sóval, ecettel és borssal felforraljuk. A levet hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük a mustárt.
3.
Egy tálba kockákra vágjuk a főtt burgonyát, hozzáadjuk a hagymát, uborkát és a kukoricát. A lével leöntjük, és óvatosan összekeverjük, majd egy éjszakára hűvös helyen állni hagyjuk.
Jó étvágyat!