Céklás kofta golylócskák
Cékla fasírt puha kofta golyók, egészséges és finom. Annak ellenére hogy olajban sütjük nem zsírosak. Indiai étel különlegesség.
recept,recept fotó,cékla,Húsnélküli ételek,Indiai receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Basmati rizs- recept recept | - | ||
Csapáti indiai lepénykenyér recept | - | ||
Garam masala fűszer | ½ | teáskanál | |
Joghurtos póréhagyma saláta recept | - | ||
Pikáns alma chutney kókusszal. recept | - | ||
Spenótos vörös lencse recept | - | ||
chili | ¼ | teáskanál | |
csicseriborsóliszt | 70 | gramm | |
cékla | 500 | gramm | |
finomliszt | 70 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
étolaj | - | ||
őrölt koriander | ½ | teáskanál |
Recept
2.
A felét vastagon a másik felét pedig vékonyra reszeljük le.
3.
só 1 teáskanál • Garam masala fűszer ½ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • őrölt koriander ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • chili ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
4.
csicseriborsóliszt 70 gramm • finomliszt 70 gramm
Lisztet szórunk hozzá, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A csicseriborsó liszt helyet használhatunk finom lisztet is.
5.
A masszából kis golyócskákat formálunk.
6.
A golyócskákat forró olajba rakjuk. Egy picit várunk, és ha a golyócskák leragadnak az aljára egy villa segítségével ezeket felszabadítjuk. 7-8 percig sütjük mindkét oldalról.
7.
Ha kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük a golyócskákat.
8.
Basmati rizs- recept recept • Joghurtos póréhagyma saláta recept • Pikáns alma chutney kókusszal. recept • Spenótos vörös lencse recept • Csapáti indiai lepénykenyér recept
Tálalási tippek
Jó étvágyat!