Céklasaláta citromfűvel
Lágy céklasaláta joghurttal és citromfű (mézfű) levelekkel, amely nagyszerű mellékízt kölcsönöz a salátának :) Felhasználható akár köretként is pikáns ételekhez vagy főételként vacsorára.
recept,recept fotó,cékla,mézfű,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 3 | evőkanál | |
cékla | 450 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ | teáskanál | |
mézfű | - | ||
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 | gramm | |
nádcukor | 15 | gramm |
Recept
1.
cékla 450 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.
2.
nádcukor 15 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • citromlé 3 evőkanál • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál
A céklát vastagan lereszeljük és hozzáadjuk a cukrot, fűszert, citromlevet és a sót. Összekeverjük.
4.
A citromfű leveleket...
5.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm
...és a joghurtot hozzáadjuk a céklához és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!