Céklasaláta citromfűvel

Lágy céklasaláta joghurttal és citromfű (mézfű) levelekkel, amely nagyszerű mellékízt kölcsönöz a salátának :) Felhasználható akár köretként is pikáns ételekhez vagy főételként vacsorára.
recept,recept fotó,cékla,mézfű,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 3 10 | evőkanál kcal | |
cékla | 450 216 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ 0 | teáskanál kcal | |
mézfű | 0 ?? | kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 350 | gramm kcal | |
nádcukor | 15 60 | gramm kcal |
Recept
1.
cékla 450 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.

2.
nádcukor 15 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • citromlé 3 evőkanál • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál
A céklát vastagan lereszeljük és hozzáadjuk a cukrot, fűszert, citromlevet és a sót. Összekeverjük.


4.
A citromfű leveleket...

5.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm
...és a joghurtot hozzáadjuk a céklához és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!