Céklasaláta körtével

Finom és egészséges saláta a nagyon kedvelt céklából, körtével és zellerrel. Hozzáadhatunk egy kanál joghurtot is az ízek fokozása érdekében.
recept,recept fotó,cékla,körte,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 2 ?? | darab kcal | |
cékla | 800 384 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
körte | 400 264 | gramm kcal | |
nádcukor | 4.5 179 | evőkanál kcal | |
só | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
zeller | 100 50 | gramm kcal |
Recept
1.
cékla 800 gramm
A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (mérettől függően kb. 1-1,5 órán át), majd hagyjuk lehűlni, ezt követően meghántjuk.

2.
só ¾ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • nádcukor 4.5 evőkanál
Csíkokra reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, sót, köményt és elkeverjük.

3.
zeller 100 gramm
A zellert megpucoljuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. hozzákeverjük a céklához.


5.
Hozzákeverjük a salátához.

6.
citrom 2 darab
A citromot kifacsarjuk, és a levét hozzákeverjük a céklához. Összekeverjük és 24 órán át állni hagyjuk hűvös helyen.

Jó étvágyat!