Céklasaláta körtével
Finom és egészséges saláta a nagyon kedvelt céklából, körtével és zellerrel. Hozzáadhatunk egy kanál joghurtot is az ízek fokozása érdekében.
recept,recept fotó,cékla,körte,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 2 | darab | |
cékla | 800 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
körte | 400 | gramm | |
nádcukor | 4.5 | evőkanál | |
só | ¾ | teáskanál | |
zeller | 100 | gramm |
Recept
1.
cékla 800 gramm
A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (mérettől függően kb. 1-1,5 órán át), majd hagyjuk lehűlni, ezt követően meghántjuk.
2.
só ¾ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • nádcukor 4.5 evőkanál
Csíkokra reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, sót, köményt és elkeverjük.
3.
zeller 100 gramm
A zellert megpucoljuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. hozzákeverjük a céklához.
5.
Hozzákeverjük a salátához.
6.
citrom 2 darab
A citromot kifacsarjuk, és a levét hozzákeverjük a céklához. Összekeverjük és 24 órán át állni hagyjuk hűvös helyen.
Jó étvágyat!