Céklasaláta tormával és almával
A tormának köszönhetően erősen pikáns ízű salátát kapunk, amely viszont nagyon egészséges. Ajánlatos köretként fogyasztani főleg az influenzás időszakban.
recept,recept fotó,cékla,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
citromlé | 30 | milliliter | |
cékla | 300 | gramm | |
friss torma gyökér | 40 | gramm | |
méz | 30 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
2.
alma 200 gramm • friss torma gyökér 40 gramm
Ha kihűlt a cékla, akkor megpucoljuk és felszeleteljük. Az almákat és a tormát megpucoljuk.
3.
A tormát apróra reszeljük (kb 1,5 evőkanálnyi) és egy tálba helyezzük.
4.
Az almák felét kásásra reszeljük és hozzáadjuk a tormát, majd összekeverjük.
5.
méz 30 gramm • víz 50 milliliter • citromlé 30 milliliter
Hozzáadjuk a céklát. Egy másik tálban vízben mézet keverünk el, és friss citrom levet adunk hozzá.
6.
Az alma másik felét vastagabbra reszeljük, majd hozzáadjuk a céklához.
7.
Hozzáöntjük a mézes-citromos öntetet, és jól összekeverjük.
8.
Stévia levéllel díszítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!