Céklasaláta zellerrel és joghurttal
Egy igazán vitaminban és ásványi anyagban dús finom saláta, amely kiváló vacsoraként vagy mint köret sült húsokhoz.
recept,recept fotó,cékla,zeller,alma ,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Cékla › Szezon - Zeller › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
cékla | 1 | kilogramm | |
dió | 80 | gramm | |
méz | 1 | evőkanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 50 | milliliter | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
2.
A céklát kb 1 cm széles szeletekre vágjuk majd átnyomjuk a burgonyanyomón.
4.
Hozzáadjuk a céklához és összekeverjük.
5.
víz 50 milliliter • méz 1 evőkanál • citrom 1 darab • só 1.5 teáskanál
Vízben mézet olvasztunk, majd citromlevet és sót adunk hozzá.
6.
Az öntetet a salátára öntjük és összekeverjük.
8.
Az almát is belekeverjük a salátába...
11.
Ízlés szerint sózhatjuk vagy adhatunk hozzá még több citromlevet. 2 órára hűtőben állni hagyjuk és tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Jó étvágyat!