Cheesecake mascarpone sajttal és mákkal.
Fantasztikusan lágy sütemény kekszből és a mascarpone sajtból. Hogy még fantasztikusabb legyen ajánljuk gyümölcs zselével díszíteni.
recept,recept fotó,mascarpone,őrölt mák,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 300 | gramm | |
mascarpone | 750 | gramm | |
méz | 5 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tortazselé, piros | 20 | gramm | |
vaj | 210 | gramm | |
vajas száraz keksz | 360 | gramm | |
vaníliás puding -por | 2 | evőkanál | |
őrölt mák | 150 | gramm |
Recept
2.
Egy kerek tortaformába öntjük és jól bele nyomkodjuk. Sütőben 170 °C 15 percig sütjük.
3.
mascarpone 750 gramm • méz 5 evőkanál
Amíg a sütemény a sütőben megsül addig elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot mézzel jól összekeverjük.
4.
tojássárgája 4 darab • vaníliás puding -por 2 evőkanál
Hozzáadjuk a tojássárgákat és a pudingot. Turmixoljuk.,
7.
Az elkészített krémet a megsült lapra öntjük. 150°C sütjük 50 percig.
8.
tortazselé, piros 20 gramm • kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 300 gramm
A friss gyümölcsöt folyó víz alatt jól leöblítjük. Amennyiben mirelit gyümölcsöt használunk, felengedjük és a fölösleges lét leöntjük róla. A piros torta zselét a tasakon lévő használati útmutatás szerint elkészítjük. A gyümölcsöket egyenletesen rárakjuk a megsült és jól kihűlt süteményre és leöntjük a piros zselével. Hűvös helyre rakjuk keményedni.
Jó étvágyat!