Citromos rizs
Nimba chawal - citromos rizs, ez a Dél-Indiai eredetű kellemesen frissítő rizs különösen nyári napokon kiváló. Fő ízesítője a citrom, ezért bánjunk óvatosan a fűszerekkel.
recept,recept fotó,basmati rizsa, fehér,citromlé,Rizs,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes
Rizs
Indiai receptek
kategóriak
Rizs › Vegetáriánus receptek › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Citrom ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Tisztított vaj recept | - | ||
basmati rizsa, fehér | 175 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
citromlé | 50 | milliliter | |
fahély egész | 1 | darab | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
mustárfűszer egész | ¼ | teáskanál | |
római kömény | ¼ | teáskanál | |
vaj | 3 | evőkanál | |
víz | 420 | milliliter |
Recept
1.
basmati rizsa, fehér 175 gramm
A rizst megmossuk és felöntjük vízzel és 20 percig hagyjuk benne a rizst. A vizet leszűrjük a a rizs leszárítjuk.
3.
római kömény ¼ teáskanál • mustárfűszer egész ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fahély egész 1 darab
... és beledobjuk a római köményt, a mustármagot, a curry leveleket és a fahéjrudat.
4.
Mikor a római köménymagok megbarnultak, hozzáadjuk a rizst és két-három percig kevergetve pirítjuk,
5.
víz 420 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Majd ráöntjük a forrásban lévő sós vizet Még egyszer felforraljuk, majd szorosan lefedve kb. 15 percig takarék lángon pároljuk.
6.
Ha megfőtt, kivesszük a fahéjrudat...
7.
citromlé 50 milliliter • vaj 2 evőkanál
... rácsurgatjuk a citromlevet és megszórjuk vajdarabkákkal. Még 2-3 percig főzzük, ( nem kevergetjük ).
8.
Végül citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk
Jó étvágyat!