Citromos rizs

Nimba chawal - citromos rizs, ez a Dél-Indiai eredetű kellemesen frissítő rizs különösen nyári napokon kiváló. Fő ízesítője a citrom, ezért bánjunk óvatosan a fűszerekkel.
recept,recept fotó,basmati rizsa, fehér,citromlé,Rizs,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes
Rizs
Indiai receptek
kategóriak
Rizs › Vegetáriánus receptek › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Citrom ›Hozzávalók
Hozzávalók
Tisztított vaj recept | 0 ?? | kcal | |
basmati rizsa, fehér | 175 611 | gramm kcal | |
chili | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
citromlé | 50 11 | milliliter kcal | |
fahély egész | 1 ?? | darab kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
mustárfűszer egész | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
római kömény | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
vaj | 3 331 | evőkanál kcal | |
víz | 420 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
basmati rizsa, fehér 175 gramm
A rizst megmossuk és felöntjük vízzel és 20 percig hagyjuk benne a rizst. A vizet leszűrjük a a rizs leszárítjuk.


3.
római kömény ¼ teáskanál • mustárfűszer egész ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fahély egész 1 darab
... és beledobjuk a római köményt, a mustármagot, a curry leveleket és a fahéjrudat.

4.
Mikor a római köménymagok megbarnultak, hozzáadjuk a rizst és két-három percig kevergetve pirítjuk,

5.
víz 420 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Majd ráöntjük a forrásban lévő sós vizet Még egyszer felforraljuk, majd szorosan lefedve kb. 15 percig takarék lángon pároljuk.

6.
Ha megfőtt, kivesszük a fahéjrudat...

7.
citromlé 50 milliliter • vaj 2 evőkanál
... rácsurgatjuk a citromlevet és megszórjuk vajdarabkákkal. Még 2-3 percig főzzük, ( nem kevergetjük ).

8.
Végül citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk

Jó étvágyat!