Császármorzsa
A császármorzsa vagy daramorzsa egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha egyik legismertebb édessége, porcukorral meghintve és gyümölcs befőttel tálaljuk.
recept,recept fotó,tojássárgája,zsírszegény tej 1,5%,tojásfehérje,finomliszt,Édes ételek,Palacsinták
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
mazsola | 20 | gramm | |
porcukor | 30 | gramm | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
2.
tojássárgája 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • porcukor 30 gramm • só 1 csipet • finomliszt 200 gramm
A tojások sárgájából, tejből, cukorból és lisztből készítsünk sima tésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót.
4.
A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
6.
Az olvasztott vajra ráöntjük a tészta felét, megszórjuk egyenletesen a mazsola egyik részével, és szép lassan pirítjuk aranybarnára mindkét oldalról fedő alatt.
7.
porcukor 1 teáskanál
Végül szabdaljuk fel darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot és úgy süsük át! Melegen, porcukorral meghintve és almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!
Jó étvágyat!