RECEPTEK

Cseresznyés kalács rebarbarával

Cseresznyés kalács rebarbarával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nagyon finom tésztából készült cseresznyés és rebarbarás kalács.

recept,recept fotó,cseresznye,rebarbara,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

9

Adag tömege

246 g

Adag energiatartalma

414 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő

3

35

evőkanál

kcal

cseresznye

1

650

kilogramm

kcal

finomliszt

350

1215

gramm

kcal

porcukor

60

233

gramm

kcal

porcukor

4

156

evőkanál

kcal

rebarbara

250

50

gramm

kcal

¼

0

teáskanál

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

vaj

165

1212

gramm

kcal

víz

2.5

0

deciliter

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 350 gramm  tojássárgája 3 darab  vaj 150 gramm  porcukor 60 gramm   ¼ teáskanál

A lisztet, vajat, tojást, cukrot és egy csipetnyi sót összekeverünk, és tésztát készítünk belőle.

A lisztet, vajat, tojást, cukrot és egy...

2. 

Majd egy fél órára hűtőbe tesszük.

3. 

vaj 15 gramm

A sütőlapot kivajazzuk.

A sütőlapot kivajazzuk....

4. 

cseresznye 1 kilogramm

A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk.

A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk....

5. 

rebarbara 250 gramm

A rebarbarát meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a cseresznyéhez.

A rebarbarát meghámozzuk és felszeleteljük,...

6. 

porcukor 4 evőkanál

A gyümölcshöz cukrot adunk.

A gyümölcshöz cukrot adunk....

7. 

víz 2.5 deciliter  burgonyakeményítő 3 evőkanál

Ételkeményítőt keverünk el vízben, majd a gyümölcshöz öntjük.

Ételkeményítőt keverünk el vízben, majd a...

8. 

A tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi formájára nyújtjuk. Majd belehelyezzük a tepsibe és a széleit jól kinyújtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A gyümölcsöt ráöntjük a tésztára és egyenletesen szétrakjuk az egész felületen.

A tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi...

9. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

40 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés