Cseresznyés kalács rebarbarával

Nagyon finom tésztából készült cseresznyés és rebarbarás kalács.
recept,recept fotó,cseresznye,rebarbara,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Főzőcske
Adag
9
Adag tömege
246 g
Adag energiatartalma
414 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 35 | evőkanál kcal | |
cseresznye | 1 650 | kilogramm kcal | |
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
porcukor | 4 156 | evőkanál kcal | |
rebarbara | 250 50 | gramm kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 165 1212 | gramm kcal | |
víz | 2.5 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 350 gramm • tojássárgája 3 darab • vaj 150 gramm • porcukor 60 gramm • só ¼ teáskanál
A lisztet, vajat, tojást, cukrot és egy csipetnyi sót összekeverünk, és tésztát készítünk belőle.

2.
Majd egy fél órára hűtőbe tesszük.




7.
víz 2.5 deciliter • burgonyakeményítő 3 evőkanál
Ételkeményítőt keverünk el vízben, majd a gyümölcshöz öntjük.

8.
A tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi formájára nyújtjuk. Majd belehelyezzük a tepsibe és a széleit jól kinyújtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A gyümölcsöt ráöntjük a tésztára és egyenletesen szétrakjuk az egész felületen.

9.
40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!