Csevapcsicsa gőzedényben készítve
Lehet a gőzedényben készített csevapcsicsa nem néz ki olyan jól, viszont az íze megkülönböztethetetlen a rántott társától, vagy akár még ízletesebb is. A darált húsok nyers állapotban általában sok zsírt tartalmaznak, és ezen elkészítési móddal jobban meg tudunk tőle szabadulni.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 120 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
olivaolaj | - | ||
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 0 | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
kifli 1 darab • sertés darálthús 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab • fekete bors, őrölt • só • fokhagyma 5 gerezd • hagyma 120 gramm • zsemlemorzsa 2 evőkanál
A kiflit apróra morzsoljuk, leöntjük tejjel, egy kis ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, préselt fokhagymát, tojást, sót és borsot, majd kézzel alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.
2.
olivaolaj • finomliszt 2 evőkanál
A gőzölő edény alsó fokozatát megkenjük olíva olajjal. A hús masszából hengereket formálunk, amelyeket finomlisztben hempergetünk meg, majd az edény alsó fokozatára rakjuk.
3.
A párolási idő 40 perc, 20 perc elteltével hozzáadjuk a másik pároló edényt, amelybe karikákra vágott, lágyan megsózott burgonyát helyezünk, majd együtt tovább pároljuk.
4.
Mustárral, felvágott hagymával esetleg pfepferónival tálaljuk.
Jó étvágyat!