Csicseriborsó lepény korianderrel
Egy igazán nem szokványos kombinációja a mogyorós ízvilágú csicseriborsónak és a koriandernek, amely minden ínyenc kedvére lesz.
recept,recept fotó,koriander,répa,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
csicsereborsó konzerv | 480 | gramm | |
finomliszt | 3 | evőkanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
koriander | 5 | evőkanál | |
repceolaj | - | ||
répa | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
őrölt koriander | 2 | teáskanál |
Recept
1.
fokhagyma 1 gerezd • koriander 5 evőkanál • répa 300 gramm
A fokhagymát apróra vágjuk. A répát lereszeljük. A koriander leveleit felvágjuk.
2.
csicsereborsó konzerv 480 gramm • tyúk tojás 1 darab
A konzerv csicseriborsót belerakjuk a mixerbe, pépesítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, répát, koriandert és a tojást. Az egészet rövid ideig pépesítjük, de nem teljesen kásásra, hanem csak annyira, hogy látszódjanak a répa és koriander darabkák.
3.
só 1 teáskanál • finomliszt 3 evőkanál • őrölt koriander 2 teáskanál
Végül beledolgozzuk a lisztet is. Sózzuk, borsozzuk.
4.
Egy serpenyőben olajat forralunk, és a masszából lepényeket formálunk. Mindkét oldalról sütjük, amíg barnás nem lesz. Óvatosan kivesszük az olajból, és egy papírtörlőre helyezzük, amely felszívja a fölösleges olajat. A lepények lágyak.
Jó étvágyat!