Csicseriborsólisztből készült golyócskák mandulával.
Besan ladoo (laduu) egy közkedvelt indiai desszert csicseriborsólisztből, ghí (tisztítot vaj) és cukorból készült.
recept,recept fotó,csicseriborsóliszt,darált mandula,Egészséges sütemények,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Egészséges sütemények
Indiai receptek
kategóriak
Egészséges sütemények › Indiai receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 200 | gramm | |
darált mandula | 50 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
vaj | 150 | gramm | |
őrölt kardamon | 1 | teáskanál |
Recept
1.
csicseriborsóliszt 200 gramm
A lisztet egy serpenyőben 10 percig melegítjük állandó keverés mellet. Csak melegítjük és vigyázzunk hogy ne égjen oda.
3.
20 percig, állandó keverés mellet főzzük.
7.
A masszát ezután hűlni hagyjuk. Miután szobahőmérsékletre lehűlt egy kis időre a hűtőbe rakjuk hogy keményebb legyen.
8.
A masszából golyócskákat formálunk és mandula szirommal díszítjük. A hideg massza eléggé morzsálódik de a kezünk melegének köszönhetően egy kicsit fel enged és így tudjuk a golyócskákat formálni. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!