Csípős-savanyú sárgarépaleves
recept,recept fotó,répa,tofu, füstölt,Zöldséglevesek,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Kínai konyha
kategóriak
Zöldséglevesek › Kínai konyha › Gluténmentes › Laktózmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Sárgarépa ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 | teáskanál | |
ecet | 4 | evőkanál | |
marhahúsleves | 20 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
szárított chili paprika | - | ||
szárított gomba, kínai keverék | 10 | gramm | |
tofu, füstölt | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 1 | liter | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1.
víz 1 liter • marhahúsleves 20 gramm • szárított gomba, kínai keverék 10 gramm • répa 250 gramm • szárított chili paprika
Egy lábasban vizet, erőleves kockát, és gombát forralunk. Hozzáadjuk kis kockákra vagy karikákra vágott sárgarépát. A chilli paprikákat apróra vágjuk, és beleszórjuk a forrásban lévő vízbe.
2.
tofu, füstölt 150 gramm • ecet 4 evőkanál
Kb. 15 perc főzés után, amikor már a sárgarépa megpuhult, hozzáadjuk a füstölt tofut, és ízlés szerint ecetet.
3.
burgonyakeményítő 3 teáskanál • víz 1 deciliter • tyúk tojás 1 darab
Az ételkeményítőt egy kis adag vízzel összekeverjük, és hozzáadjuk a leveshez. A végén lassú kevergetés mellett beleöntjük a kikevert tojást.
Jó étvágyat!