Csípős-savanyú sárgarépaleves

recept,recept fotó,répa,tofu, füstölt,Zöldséglevesek,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Kínai konyha
kategóriak
Zöldséglevesek › Kínai konyha › Gluténmentes › Laktózmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 12 | teáskanál kcal | |
ecet | 4 26 | evőkanál kcal | |
marhahúsleves | 20 33 | gramm kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
szárított chili paprika | 0 ?? | kcal | |
szárított gomba, kínai keverék | 10 27 | gramm kcal | |
tofu, füstölt | 150 237 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
víz | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
víz 1 liter • marhahúsleves 20 gramm • szárított gomba, kínai keverék 10 gramm • répa 250 gramm • szárított chili paprika
Egy lábasban vizet, erőleves kockát, és gombát forralunk. Hozzáadjuk kis kockákra vagy karikákra vágott sárgarépát. A chilli paprikákat apróra vágjuk, és beleszórjuk a forrásban lévő vízbe.

2.
tofu, füstölt 150 gramm • ecet 4 evőkanál
Kb. 15 perc főzés után, amikor már a sárgarépa megpuhult, hozzáadjuk a füstölt tofut, és ízlés szerint ecetet.
3.
burgonyakeményítő 3 teáskanál • víz 1 deciliter • tyúk tojás 1 darab
Az ételkeményítőt egy kis adag vízzel összekeverjük, és hozzáadjuk a leveshez. A végén lassú kevergetés mellett beleöntjük a kikevert tojást.
Jó étvágyat!