Csirke comb szeletek
Csont nélküli sült csirke combok burgonyával és három fajt sajttal.
recept,recept fotó,burgonya,kicsontozott csirkecomb,cottage cheese sajt,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 50 | gramm | |
balkányi típusú sajt | 50 | gramm | |
burgonya | 1200 | gramm | |
chili paprikás mártás | - | ||
cottage cheese sajt | 180 | gramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
kicsontozott csirkecomb | 1 | kilogramm | |
napraforgó olaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
2.
...és kiklopfoljuk.
3.
Minden egyes szeletett mindkét oldaláról megsózzuk és meghintjük őrölt pirospaprikával.
4.
Forró olajban mindkét oldaláról a húst hirtelen kisütjük és a sütőedénybe rakjuk. A húsra rácsepegtetjük az olajat amiben sült.
6.
Karikákra szeleteljük és rárakjuk a húsra.
7.
hagyma 120 gramm • chili paprikás mártás • víz 100 milliliter
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Szétszedjük a karikákat és a burgonyára rakjuk. Chilli mártással csepegtetjük meg. Vízzel felöntjük, és a sütőedényt letakarjuk. Előmelegített sütőben 200°C 25 percig sütjük.
8.
cottage cheese sajt 180 gramm • balkányi típusú sajt 50 gramm • Ementáli sajt 50 gramm
Cottage sajtot összekeverjük a reszelt ementális sajttal és a balkán sajttal.
9.
A húst kiszedjük a burgonya alól és minden egyes szeletre rá rakjuk a sajtos tölteléket.
10.
Forró sütőben 15 percig hirtelen besütjük.
11.
Tálalhatjuk savanyú uborkával vagy friss zöldség salátával.
Jó étvágyat!