Csirke hagymamártásban
Lédús, illatos csirke hagymamártásban.
recept,recept fotó,csirkemell,hagyma,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 1 | darab | |
ketchup | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | csipet | |
szárított fokhagyma | - | ||
szójamártás | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | ¼ | liter |
Recept
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • ketchup 1 evőkanál • szárított fokhagyma • fekete bors, őrölt • szójamártás 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 csipet
Az összes hozzávalóból pácot készítünk, amellyel a hús mindkét oldalát megkenjük, és körülbelül fél órát pihentetjük hűvös helyen.
3.
A pácolt húst hirtelen mindkét oldaláról megpirítjuk.
4.
hagyma 1 darab
A pirított húst tegyük egy sütőedénybe, és pirítsuk meg benne a hagymát, szórjuk meg a húst vele, és öntsük le a lével amiben sült.
5.
víz ¼ liter • finomliszt 1 evőkanál
A húst felöntjük vízzel, amibe kevés lisztet kevertünk el. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
6.
Köretként szolgálhatunk fel burgonyapürét vagy párolt rizst, leöntve a lével amiben sült a hús, és ízlés szerint zöldségeket.
Jó étvágyat!