Csirke ramen
Ízletes japán leves
recept,recept fotó,csirkemell,póréhagyma,laskagomba,borsó,tyúk tojás,Húslevesek,Japán konyha receptjei,,Szezonális receptek,Laktózmentes
Húslevesek
Japán konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek › Japán konyha receptjei › Szezonális receptek › Laktózmentes › Ázsiai konyha › Szezon- Borsó › Szezon - Póréhagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 250 | gramm | |
csirkemell | 500 | gramm | |
erőleves kocka | 10 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 30 | gramm | |
laskagomba | 150 | gramm | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
póréhagyma | 70 | gramm | |
répa | 20 | gramm | |
szójamártás | 4 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
tészta- instant tészta | 125 | gramm | |
víz | 2.5 | liter |
Recept
1. Csirke erőleves készítése
csirkemell 500 gramm • víz 2.5 liter • só ½ teáskanál • erőleves kocka 10 gramm
A csirke melleket megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és kb 30 percig főzzük, úgy hogy a hozzáöntött vízből csak kb 1,5 liter maradjon. A húst kivesszük, egy tányérra helyezzük, és letakarjuk. Az erőlevesbe maggi kockát helyezünk és felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
2.
póréhagyma 70 gramm • répa 20 gramm • gyömbérgyökér 30 gramm • fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 4 evőkanál
A póréhagymát, gyömbért, sárgarépát és a foghagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a zöldséget, és egy picit megpirítjuk.
3.
A zöldségre ráöntjük az erőlevest és további 15 percig főzzük.
5.
A levest leszűrjük és kétfelé osztjuk.
6.
laskagomba 150 gramm • borsó 250 gramm • tészta- instant tészta 125 gramm
Az egyik felében 8 percig laskagombát főzünk, majd a gombát kivesszük. Ugyanabba a felébe borsót és tésztát rakunk, és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és belerakjuk a csirkehúst, hogy egy picit a hús tálalás előtt felmelegedjen.
8. Tálalás
A húst szeletekre vágjuk, és a leveses tányér szélére rakjuk. A tányér közepére kiszedjük a sűrű tésztát a borsóval, a tányér másik szélére pedig a tojásokat és a gombát helyezzük. Ezután az egészet leöntjük a forró leves másik felével. Megszórjuk apróra vágott zöld hagymával. A leves úgy finom ha sűrűbb. Hagyományos pálcikával fogyaszthatjuk. A folyadékot ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kánállal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!