RECEPTEK

Csirke ramen

Csirke ramen

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Ízletes japán leves

recept,recept fotó,csirkemell,póréhagyma,laskagomba,borsó,tyúk tojás,Húslevesek,Japán konyha receptjei,,Szezonális receptek,Laktózmentes

Húslevesek

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó250gramm
csirkemell500gramm
erőleves kocka10gramm
fokhagyma2gerezd
gyömbérgyökér30gramm
laskagomba150gramm
olivaolaj4evőkanál
póréhagyma70gramm
répa20gramm
szójamártás4evőkanál
½teáskanál
tyúk tojás3darab
tészta- instant tészta125gramm
víz2.5liter

 

Recept

1. Csirke erőleves készítése

csirkemell 500 gramm  víz 2.5 liter   ½ teáskanál  erőleves kocka 10 gramm

A csirke melleket megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és kb 30 percig főzzük, úgy hogy a hozzáöntött vízből csak kb 1,5 liter maradjon. A húst kivesszük, egy tányérra helyezzük, és letakarjuk. Az erőlevesbe maggi kockát helyezünk és felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A csirke melleket megpirítjuk, felöntjük...

2. 

póréhagyma 70 gramm  répa 20 gramm  gyömbérgyökér 30 gramm  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 4 evőkanál

A póréhagymát, gyömbért, sárgarépát és a foghagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a zöldséget, és egy picit megpirítjuk.

A póréhagymát, gyömbért, sárgarépát és a...

3. 

A zöldségre ráöntjük az erőlevest és további 15 percig főzzük.

A zöldségre ráöntjük az erőlevest és...

4. 

szójamártás 4 evőkanál

Hozzáadjuk a szójaszószt és felforraljuk.

Hozzáadjuk a szójaszószt és felforraljuk....

5. 

A levest leszűrjük és kétfelé osztjuk.

A levest leszűrjük és kétfelé osztjuk....

6. 

laskagomba 150 gramm  borsó 250 gramm  tészta- instant tészta 125 gramm

Az egyik felében 8 percig laskagombát főzünk, majd a gombát kivesszük. Ugyanabba a felébe borsót és tésztát rakunk, és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és belerakjuk a csirkehúst, hogy egy picit a hús tálalás előtt felmelegedjen.

Az egyik felében 8 percig laskagombát főzünk,...

7. 

tyúk tojás 3 darab

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, majd félbevágjuk.

8. Tálalás

A húst szeletekre vágjuk, és a leveses tányér szélére rakjuk. A tányér közepére kiszedjük a sűrű tésztát a borsóval, a tányér másik szélére pedig a tojásokat és a gombát helyezzük. Ezután az egészet leöntjük a forró leves másik felével. Megszórjuk apróra vágott zöld hagymával. A leves úgy finom ha sűrűbb. Hagyományos pálcikával fogyaszthatjuk. A folyadékot ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kánállal fogyasztjuk.

A húst szeletekre vágjuk, és a leveses tányér...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés