Csirke tekercs póréhagyma mártással
Töltött csirke tekercsek könnyű, finom, tejes mártással.
recept,recept fotó,csirkemell,sertés sonka,Gouda sajt,póréhagyma,Csirkehús,
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
csirkemell | 500 | gramm | |
ecet | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
kápia paprika, friss | ½ | darab | |
napraforgó olaj | 0 | ||
póréhagyma | ½ | darab | |
sertés sonka | 150 | gramm | |
só | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
ételízesítő | - |
Recept
1. Töltés
csirkemell 500 gramm • ételízesítő • fekete bors, őrölt • sertés sonka 150 gramm • Gouda sajt 100 gramm • kápia paprika, friss ½ darab
A húsból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megszórjuk zöldségsóval és fűszerrel. Az egyes szeletekre sonkacsíkot, sajtcsíkot, és egy szelet kápia paprikát teszünk.
2.
A szeleteket összetekerjük, pálcikával, vagy cérnával rögzítjük.
3. Sütés
Egy serpenyőben olajon a tekercseket mindkét oldaláról hirtelen átsütjük, és át tesszük együtt a levével, és egy pici vízzel a sütőlapra. Lefedve sütjük 20 percig.
4.
póréhagyma ½ darab • napraforgó olaj
Serpenyőben egy kis olajon karikákra vágott póréhagymát rövid ideig pirítunk.
5.
napraforgó olaj • finomliszt 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter
Egy serpenyőben kis olajba lisztet szórunk, és pirítjuk, majd leöntjük hideg tejjel, és elkeverjük, hogy ne csomósodjon.
6. Mártás
Az így elkészített mártásba hozzáadjuk a pirított póréhagymát, és 5 percig főzni hagyjuk. Ha a mártás túl sűrű vízzel hígítjuk. Tálalásnál sóval és ecettel ízesítjük.
7.
A megsült tekercseket vastagabb karikákra vágjuk, és tányérra helyezzük, és leöntjük a póréhagyma mártással.
Jó étvágyat!