Csirkegombás rizottó
Egy lágy krémes olasz rizottó friss csirkegombával.
recept,recept fotó,rókagombával,kerek szemű rizs,Rizottó,Olasz receptek,Vegetáriánus receptek,,Gluténmentes
Rizottó
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 70 | gramm | |
bazsalikom | ½ | teáskanál | |
fehérbor, száraz | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 50 | gramm | |
kerek szemű rizs | 400 | gramm | |
rókagombával | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 35 | gramm | |
zöldségfőzet | 500 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 50 gramm • rókagombával 200 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Az apróra vágott hagymát és a csirkegombát forró olajon megpirítjuk egy picit. Sózzuk, borsozzuk.
2.
fehérbor, száraz 100 milliliter • zöldségfőzet 200 milliliter • kerek szemű rizs 400 gramm
Hozzáadjuk a rizst és megpirítjuk. Fehér bort és húsleves főzetett öntünk alá.
3.
bazsalikom ½ teáskanál • zöldségfőzet 300 milliliter
Lassú tűzön főzzük, hozzáöntjük a főzetet úgy hogy az egész kása inkább ritkább legyen. Friss vagy szárított bazsalikommal ízesítjük.
4.
Parmezán sajt 70 gramm • vaj 35 gramm
Ha a rizs már puha hozzáadunk egy kis vajat és reszelt sajtot. Jól összekeverjük és 10 percig a tálalás előtt még lefedve hagyjuk.
Jó étvágyat!