Csirkehús cukkinivel és tejszínnel
Tésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,cukkini,főzőtejszín,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 600 | gramm | |
cukkini | 600 | gramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
hagyma | 1 | darab | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 1 | deciliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a húst.
hagyma 1 darab • olivaolaj 2 evőkanál • csirkemell 600 gramm • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. A csirkemelleket megmossuk, felvágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Amikor egy kicsit megpirult a hús, hozzáadjuk a sót, paprikát és felöltjük vízzel. Felforraljuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.
2. A cukkini hozzáadása
cukkini 600 gramm
A cukkinit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és tovább pároljuk fedő alatt 20 percig. A massza már kellően sűrű, nem adunk hozzá több vizet. A cukkini főzés közben elég vizet enged magából.
3.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1.5 evőkanál • főzőtejszín 250 milliliter • majoránna 2 teáskanál
Tejben elkeverjük a lisztet és hozzáöntjük a cukkinis húshoz. Keverjük amíg a szósz be nem sűrűsödik, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hagyjuk felforrni majd végül megszórjuk majoránnával.
Jó étvágyat!