Csirkehústekercs spenóttal és tojással.
Egyszerű és gyors diétás ebéd vagy vacsora.
recept,recept fotó,tyúk tojás,spenótlevél, friss,spenótlevél, friss,csirkemell,Csirkehús,,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 400 | gramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 150 | gramm | |
olivaolaj | 45 | milliliter | |
olivaolaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
rizsa | 200 | gramm | |
spenótlevél, friss | 50 | gramm | |
spenótlevél, friss | - | ||
szárított fokhagyma | - | ||
só | ¾ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
víz | - |
Recept
1. Csirke tekercsek
vaj 10 gramm • tyúk tojás 2 darab • só ¼ teáskanál
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást,sót és rántotát készítünk.
2.
spenótlevél, friss 50 gramm
A spenót leveleket megmossuk, forró vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
4.
só • piros paprika, őrölt • szárított fokhagyma
Mindkét oldalról egy picit kiklopfoljuk a melleket majd sózzuk, paprikázzuk és fokhagymával megkenjük. A húsra egyenletesen rá rakjuk a spenót leveleket.
5.
A spenótra a rántottát rá rakjuk.
6.
olivaolaj 30 milliliter
Olajat forrósítunk fel. a Melleket betekerjük és a forró olajon hirtelen , mindkét oldaláról egy kicsit megpirítjuk.
7.
víz 100 milliliter
Felöntjük vízzel és 20 percig lefedve főzzük. Ezután le vesszük a fedőt, a tekercseket megfordítjuk és 5 percig hagyjuk a vizet hirtelen elpárologtatni.
8.
finomliszt 1.5 evőkanál • olivaolaj
Ezután megforgatjuk őket lisztben és vissza helyezzük az edénybe, olajjal megcsepegtetjük és mindkét oldalról megsütjük.
9. Kukoricás rizs
rizsa 200 gramm • olivaolaj 15 milliliter • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm
A rizs megmossuk, lecsepegtetjük, és olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a kukoricát is.
10.
Megsózzuk, felöntjük vízzel, kb 1 cm a rizs fölé és puhára főzzük. Összekeverjük.
11.
A húst a kukoricás rizzsel tálaljuk és friss spenót leveleket is tehetünk mellé.
Jó étvágyat!