Csirkemell fehér penészgombás sajttal
Finom és lédús csirkemell.
recept,recept fotó,csirkemell,Camembert sajt,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 120 | gramm | |
csirkemell | 300 | gramm | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rum | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
víz | 50 | milliliter | |
worcester szósz | 50 | milliliter |
Recept
1.
olivaolaj 50 milliliter • rum 2 evőkanál • worcester szósz 50 milliliter • csirkemell 300 gramm • só
Olajból, rumból és worcester szószból pácot készítünk. A csirkemelleket megmossuk, szeletekre vágjuk, megsózzuk és fél órára az elkészített pácba mártjuk.
2.
finomliszt 1 evőkanál • víz 50 milliliter • repceolaj 3 evőkanál
Az így elkészített húst olajon 4 percenként megsütjük, mindkét oldaláról ezután meghintjük liszttel, felöntjük vízzel, és lefedve 5-8 percig pároljuk.
3.
Camembert sajt 120 gramm
A kész csirkemellekre sajtot teszünk, ami a forró ételen szépen feloldódik. A sajtos csirke mellekhez főtt burgonyát vagy zöldségsalátát tálalunk.
Jó étvágyat!