Csirkemell kukoricapehelyben bazsalikommal
Ultra gyors ízletes csirkehús bazsalikommal kukoricapehelyben
recept,recept fotó,kukoricapehely (cornflakes),csirkemell,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 3 | evőkanál | |
csirkemell | 300 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
kukoricapehely (cornflakes) | 40 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1. A bazsalikomos-kukoricapehely keverék előkészítése a panírhoz
kukoricapehely (cornflakes) 40 gramm • bazsalikom 3 evőkanál
A bazsalikom leveleit apró darabokra vágjuk. Öntsük a tálba a kukoricapelyhet, amelyet kézzel kissé összetörünk.
2.
só • finomliszt 50 gramm • tyúk tojás 2 darab • csirkemell 300 gramm
Klopfoljuk ki a csirkemellet, vagy vágjuk hosszában vékonyabb darabokra. Mindegyiket sózzuk, először lisztbe csomagoljuk, majd beáztatjuk a tojásba.
3.
Végül a szeleteket a kukoricapehely-bazsalikom keverékbe megforgatjuk..
4. Sütjük
napraforgó olaj 100 milliliter
A szeleteket rövid ideig egy serpenyőben forró olajban mindkét oldaláról kisütjük.
Jó étvágyat!