Csirkemell szeletek burgonya tésztában.
Lágy és zamatos csirke szeletek burgonya tésztába csomagolva. Finom párol vagy nyers zöldséggel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,burgonya,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 230 | gramm | |
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 220 | gramm | |
finomliszt | - | ||
só | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
ételízesítő | 3 | teáskanál |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt
A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, fűszerezzük.
3.
tyúk tojás 1 darab • ételízesítő 3 teáskanál • sütőpor 2 teáskanál • finomliszt 220 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
A tálba beletesszük a lereszelt burgonyát, tojást, zöldség sót (vegeta, podravka),sütőport, lisztet és tejet,és sima tésztát keverünk ki.
5.
Mindkét oldalról aranybarnára sütjük.
6.
A hússzeleteket egy szalvétával bélelt tálba rakjuk hogy fel szívódjon az olaj.
7.
Zöldséggel és a kedven köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat!