Csirkemellek fehér retekkel
Istenien finom falatok. Rizzsel tálaljuk, és friss snidlinggel megszórva.
recept,recept fotó,csirkemell,fehér retek,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
fehér retek | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hosszú szemű Parboiled rizsa | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
sáfrány | ½ | teáskanál | |
só | 2.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
tökolaj | 2 | evőkanál | |
víz | 1 | deciliter | |
víz | - |
Recept
1. A hús készítése
csirkemell 500 gramm • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • víz 1 deciliter
A csirkemelleket megmossuk és kisebb darabokra vágjuk fel.Olajat melegítünk fel a wokban és beletesszük a húst, mindkét oldaláról hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.Fedő alatt 25 percig pároljuk.
2. Fehér retek
fehér retek 500 gramm
A fehér retket megpucoljuk, és vastag reszelőn lereszeljük csíkokra.
3.
Hozzáadjuk a húshoz és lefedve további 10 -15 percig együtt pároljuk a retekkel.
5.
Együtt a tojással kevergetjük.
6. Sáfrányos rizs
hosszú szemű Parboiled rizsa 200 gramm • tökolaj 2 evőkanál • sáfrány ½ teáskanál • só ½ teáskanál • víz
A csirkemelleket fehér retekkel többféle rizzsel tálalhatjuk. A legfinomabba a sáfrányos rizzsel amit a következő képen készítünk el. A rizst folyó víz alatt átmossuk. Egy fazékba olajat öntünk ( tökmagolajat - a rizs sötétebb színt kap tőle ) és kb 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sáfrányt, sót, összekeverjük és felöntjük forró vízzel, kb 1,5 cm a rizs felett (a vízhez önthetünk egy kevés fehér bort is ). Fedő alatt puhára főzzük a rizst. A rizs enyhén pikáns ízű lesz.
Jó étvágyat!