Csirkés besütött krumplis galuska
Recept krumplis galuskára, amely csirkehússal és zöldséggel van besütve.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemell,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 50 | gramm | |
burgonya | 430 | gramm | |
csirkemell | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
félkemény sajt | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 80 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
só | 1 | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
árvai szalonna | 100 | gramm | |
ételízesítő | 3 | teáskanál | |
ömlesztett sajt | 60 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
burgonya 430 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 ĆL • rétesliszt 250 gramm
A krumplit megpucoljuk, apróra reszeljük, hozzáadjuk a tojást, sót, és lisztet majd félkemény tésztát gyúrunk belőle.
2.
A galuskákat sós vízben kb 3 - 4 percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
4.
csirkemell 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő 3 teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig sütjük.
5.
borsó 50 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 80 gramm
Zöldborsót és kukoricát adunk hozzá.
6.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • ömlesztett sajt 60 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Majd leöntjük tejföllel, hozzáadjuk a ömlesztett sajtot és a foghagymát. A mártást addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad.
7.
Sütőtálba esetleg kis tepsibe berakjuk a galuskákat.
8.
A galuskákra öntjük a csirkehúsos mártást és 200°C-on 15 percig sütjük.
10.
Újabb 5 percig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.
Jó étvágyat!