Csirketekercs leveles tésztában
Különlegesen finom csirketekercs. Az elkészítése rövid ideig tart. Krumplipürével és zöldségkörettel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,leveles tészta,sertés sonka,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertés sonka | 200 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | - | ||
árvai szalonna | 100 | gramm |
Recept
1.
csirkemell 800 gramm • leveles tészta 400 gramm
A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A leveles tésztát két részre osszuk, mindkét felét lisztel meghintett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk - ne túl vékonyra.
2.
árvai szalonna 100 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Mindkét tésztalapra rárakjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd piros paprikával meghintjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és minden csirkeszeletre 1-2 szalonnacsíkot helyezünk.
3.
sertés sonka 200 gramm • kemény sajt 100 gramm
A sonkát (füstölt húst, diétás, puhább szalámit) ráhelyezzük a szalonnás húsra, majd a tetejére vékony sajtszeleteket helyezünk.
4.
A tésztát a hússal betekerjük, a szélét tojással megkenjük, majd végeit jól összenyomjuk.
5.
A sütőlapot sütőpapírral béleljük. Rátesszük a tésztákat, majd az egészet megkenjük tojással, egy villa segítségével átszurkáljuk és a tetejét oregánóval meghintjük.
6.
Közepes hőfokon előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Jó étvágyat!