Csirketekercs leveles tésztában

Különlegesen finom csirketekercs. Az elkészítése rövid ideig tart. Krumplipürével és zöldségkörettel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,leveles tészta,sertés sonka,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 800 881 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
kemény sajt | 100 380 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertés sonka | 200 190 | gramm kcal | |
szurokfű (oregánó) | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
árvai szalonna | 100 590 | gramm kcal |
Recept
1.
csirkemell 800 gramm • leveles tészta 400 gramm
A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A leveles tésztát két részre osszuk, mindkét felét lisztel meghintett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk - ne túl vékonyra.

2.
árvai szalonna 100 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Mindkét tésztalapra rárakjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd piros paprikával meghintjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és minden csirkeszeletre 1-2 szalonnacsíkot helyezünk.

3.
sertés sonka 200 gramm • kemény sajt 100 gramm
A sonkát (füstölt húst, diétás, puhább szalámit) ráhelyezzük a szalonnás húsra, majd a tetejére vékony sajtszeleteket helyezünk.

4.
A tésztát a hússal betekerjük, a szélét tojással megkenjük, majd végeit jól összenyomjuk.

5.
A sütőlapot sütőpapírral béleljük. Rátesszük a tésztákat, majd az egészet megkenjük tojással, egy villa segítségével átszurkáljuk és a tetejét oregánóval meghintjük.

6.
Közepes hőfokon előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Jó étvágyat!