Csirketekercs zsemletöltelékkel
recept,recept fotó,csirkemell,kifli,majoránna,petrezselyem zöldje,árvai szalonna,kápia paprika, friss,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | - | ||
kifli | 2 | darab | |
kápia paprika, friss | ½ | darab | |
majoránna | - | ||
olivaolaj | - | ||
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 15 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter | |
árvai szalonna | 120 | gramm | |
ételízesítő | - |
Recept
1.
csirkemell 400 gramm • só
Nagyobb csirkemelleket vékonyabb szeletekre klopfoljuk, majd megsózzuk.
2. Töltelék
kifli 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • ételízesítő • majoránna • vaj 15 gramm • tyúk tojás 1 darab • petrezselyem zöldje • fokhagyma 1 gerezd • kápia paprika, friss ½ darab • fekete bors, őrölt
Szárazabb kifliket, vagy zsemléket kis kockákra vágjuk, és meleg tejbe ásztatjuk. Fűszersót, őrölt fekete borsot, majoránnát, apróra vágott petrezselyem zölddel, kevés vajat, tojást, préselt foghagymát, apróra vágott színes paprikát. Amikor a kiflik megpuhultak, az összes hozzávalót összegyúrjuk.
3.
A csirkemellekre egyenletesen szétkenjük a tölteléket, úgy hogy összelehessen göngyölíteni.
4.
grill fűszerkeverék • olivaolaj
Majd az egészet összegöngyölítjük. A hús végét összetűzzük pálcikával, illetve cérnával, hogy a töltelék ki ne folyjon. Olajjal megkenjük, hogy ne száradjon ki, majd megszórjuk grillfűszerrel.
5.
árvai szalonna 120 gramm • víz 100 milliliter
A tekercsek tetejére árvai szalonnát, vagy angol szalonna csíkokat teszünk. Felöntjük egy kevés vízzel.
6.
200°C fokon kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!