Csokoládés banános sütés nélküli kocka
recept,recept fotó,piskóta, hosszú,főzőcsokoládé,habtejszín (30-33%),mascarpone,mirelit málna,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 4 | darab | |
főzőcsokoládé | 350 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 400 | milliliter | |
habtejszín (30-33%) | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
mascarpone | 500 | gramm | |
mirelit málna | 500 | gramm | |
piskóta, hosszú | 100 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm |
Recept
1.
mirelit málna 500 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A málnát és a cukrot egy kisebb lábasban rövid ideig főzzük, hogy a víz elpárologjon. Majd hagyjuk kihűlni.
3.
A piskótákra egyenletesen ráöntjük a málna öntetet, és szétkenjük. A málnát hagyjuk teljesen kihűlni.
5.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • vaníliacukor 24 gramm • porcukor 2 evőkanál • mascarpone 500 gramm • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm
Egy tálban habosra keverjük a tejszínt, cukrot, mascarponet és a túrót. Állandó keverés mellett egyenletesen hozzákeverjük a kihűlt csokoládét. Lágy csokoládékrémet készítünk.
7.
A banán tetejére ráöntjük a krém másik felét, egyenletesen szétkenjük, és hűtőbe rakjuk.
8.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
Közben vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, és a fantáziánk szerint elkészített öntettel díszítjük a desszert tetejét. Újra hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.
Jó étvágyat!