RECEPTEK

Csokoládés banános sütés nélküli kocka

Csokoládés banános sütés nélküli kocka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

recept,recept fotó,piskóta, hosszú,főzőcsokoládé,habtejszín (30-33%),mascarpone,mirelit málna,Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán4darab
főzőcsokoládé350gramm
habtejszín (30-33%)400milliliter
habtejszín (30-33%)3evőkanál
kristálycukor2evőkanál
mascarpone500gramm
mirelit málna500gramm
piskóta, hosszú100gramm
porcukor2evőkanál
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaníliacukor24gramm

 

Recept

1. 

mirelit málna 500 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A málnát és a cukrot egy kisebb lábasban rövid ideig főzzük, hogy a víz elpárologjon. Majd hagyjuk kihűlni.

A málnát és a cukrot egy kisebb lábasban...

2. 

piskóta, hosszú 100 gramm

Egy magasabb tepsi aljára hosszú piskótákat rakunk.

Egy magasabb tepsi aljára hosszú piskótákat...

3. 

A piskótákra egyenletesen ráöntjük a málna öntetet, és szétkenjük. A málnát hagyjuk teljesen kihűlni.

A piskótákra egyenletesen ráöntjük a málna...

4. 

főzőcsokoládé 300 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és...

5. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  vaníliacukor 24 gramm  porcukor 2 evőkanál  mascarpone 500 gramm  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm

Egy tálban habosra keverjük a tejszínt, cukrot, mascarponet és a túrót. Állandó keverés mellett egyenletesen hozzákeverjük a kihűlt csokoládét. Lágy csokoládékrémet készítünk.

Egy tálban habosra keverjük a tejszínt, cukrot,...

6. 

banán 4 darab

A krém felét ráöntjük a málnás piskótára. Banán karikákat rakunk rá.

A krém felét ráöntjük a málnás piskótára....

7. 

A banán tetejére ráöntjük a krém másik felét, egyenletesen szétkenjük, és hűtőbe rakjuk.

A banán tetejére ráöntjük a krém másik...

8. 

főzőcsokoládé 50 gramm  habtejszín (30-33%) 3 evőkanál

Közben vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, és a fantáziánk szerint elkészített öntettel díszítjük a desszert tetejét. Újra hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Közben vízfürdőben felolvasztjuk a...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés