Csokoládés-diós kuglóf fügével
Vajas kuglóf teli finom csokoládéval, dióval és aszalt fügével. A kuglóf nagyon ízletes és egyszerű az elkészítése.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,dió,szárított füge,Kuglófok,Szezonális receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 60 | gramm | |
dió | 60 | gramm | |
porcukor | - | ||
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 180 | gramm | |
szárított füge | 120 | gramm | |
szódabikarbóna | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 60 | gramm |
Recept
1.
csokoládé 85% 60 gramm • dió 60 gramm • szárított füge 120 gramm
A diót és a csokoládét felaprítjuk. A fügét vékonyabb csíkokra vágjuk.
3.
rétesliszt 180 gramm • szódabikarbóna 8 gramm
A lisztet összekeverjük egy teáskanál szóda bikarbónával (esetleg sütőporral).
5.
tojássárgája 6 darab • porcukor 120 gramm
A tojássárgáját cukorral felverjük és hozzáadjuk a vajat.
6.
Belekeverjük a lisztet.
7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
8.
Belekeverjük a csokoládést, diót...
9.
...és a fügét.
10.
A tésztát egy kivajazott és liszttel meghintett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 170-180°C-on.
11.
A kész kuglófot kifordítjuk és megszórjuk porcukorral. Hagyjuk lehűlni, majd felvágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!