Csokoládés-diós szelet

Kitűnő és egyszerű diós sütemény csokoládé töltelékkel.
recept,recept fotó,dió, darált,meggylekvár,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 140 944 | gramm kcal | |
finomliszt | 6 313 | evőkanál kcal | |
főzőcsokoládé | 4 301 | evőkanál kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 9 543 | evőkanál kcal | |
meggylekvár | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
porcukor | 5 194 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
vaníliás puding -por | 30 107 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1. A piskóta tészta elkészítése
tyúk tojás 8 darab • kristálycukor 9 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag • napraforgó olaj 2 evőkanál • dió, darált 140 gramm • finomliszt 6 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál
Tojássárgáját a fehérjétől elkülönítjük. A sárgájához cukrot adunk, és habosra keverjük. Ezután olajat, darált diót, lisztet összekeverve sütőporral keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A tésztát két felé válasszuk, majd mindkét lapot (kisebb 20x25cm) kivajazott liszttel meghintett tepsin sütjük (180-200 °C-on, kb 10 percig).


3. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaníliás puding -por 30 gramm
A hideg tej egy részét tálkába öntjük, a többit felforraljuk. A hideg tejbe vanília pudingport keverünk, és folytonos keverés mellett a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.

4.
vaj 200 gramm • porcukor 5 evőkanál • kakaó 2 evőkanál • főzőcsokoládé 4 evőkanál
A puha vajat és cukrot keverünk össze, lassanként hozzáadjuk a pudingot, kakaót és a olvasztott csokoládét, majd krémesre keverjük.

5. Töltés, díszítés
A krémet a lekváros tésztalapra kenjük, majd letakarjuk a másik tészta lappal. Egy kevés krémet a tetejére is kenünk, majd elegyengetjük.

6.
Amikor a sütemény kihűlt, leöntjük csokoládé öntettel. Díszíthetjük fehér csokiöntettel is. Szeletelésnél meleg kést használjunk, hogy a csoki ne repedezzen.

Jó étvágyat!