RECEPTEK

Csokoládés-diós szelet

Csokoládés-diós szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Kitűnő és egyszerű diós sütemény csokoládé töltelékkel.

recept,recept fotó,dió, darált,meggylekvár,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés

0

??

kcal

dió, darált

140

944

gramm

kcal

finomliszt

6

313

evőkanál

kcal

főzőcsokoládé

4

301

evőkanál

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

9

543

evőkanál

kcal

meggylekvár

0

??

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

porcukor

5

194

evőkanál

kcal

sütőpor

2

8

teáskanál

kcal

tyúk tojás

8

704

darab

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

vaníliacukor

1

73

csomag

kcal

vaníliás puding -por

30

107

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

 

Recept

1. A piskóta tészta elkészítése

tyúk tojás 8 darab  kristálycukor 9 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag  napraforgó olaj 2 evőkanál  dió, darált 140 gramm  finomliszt 6 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Tojássárgáját a fehérjétől elkülönítjük. A sárgájához cukrot adunk, és habosra keverjük. Ezután olajat, darált diót, lisztet összekeverve sütőporral keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A tésztát két felé válasszuk, majd mindkét lapot (kisebb 20x25cm) kivajazott liszttel meghintett tepsin sütjük (180-200 °C-on, kb 10 percig).

Tojássárgáját a fehérjétől...

2. 

meggylekvár

A megsült lapokat kiborítjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, és hűlni hagyjuk.

A megsült lapokat kiborítjuk, az egyiket...

3. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaníliás puding -por 30 gramm

A hideg tej egy részét tálkába öntjük, a többit felforraljuk. A hideg tejbe vanília pudingport keverünk, és folytonos keverés mellett a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.

A hideg tej egy részét tálkába öntjük, a...

4. 

vaj 200 gramm  porcukor 5 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  főzőcsokoládé 4 evőkanál

A puha vajat és cukrot keverünk össze, lassanként hozzáadjuk a pudingot, kakaót és a olvasztott csokoládét, majd krémesre keverjük.

A puha vajat és cukrot keverünk össze,...

5. Töltés, díszítés

A krémet a lekváros tésztalapra kenjük, majd letakarjuk a másik tészta lappal. Egy kevés krémet a tetejére is kenünk, majd elegyengetjük.

A krémet a lekváros tésztalapra kenjük, majd...

6. 

cukrász öntet, csokoládés

Amikor a sütemény kihűlt, leöntjük csokoládé öntettel. Díszíthetjük fehér csokiöntettel is. Szeletelésnél meleg kést használjunk, hogy a csoki ne repedezzen.

Amikor a sütemény kihűlt, leöntjük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés