Cukkini főzelék
Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.
recept,recept fotó,cukkini,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szlovák receptek
Főzelékek és mártások
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
cukkini | 1 | darab | |
finomliszt | 3 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
hagyma | 1 | darab | |
kapor | - | ||
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | - | ||
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1.
cukkini 1 darab • hagyma 1 darab
Egy nagyobb cukkinit meghántunk, hosszában kettévágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a közepét. A hagymát finomra vágjuk.
2.
A cukkinit vastagabb csíkokra reszeljük, és enyhén megsózzuk.
3.
A hagymát olajon megdinszteljük.
4.
víz 300 milliliter
Hozzáadjuk a cukkinit, megkeverjük, és 3 perc elteltével vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk.
5.
kristálycukor 2 teáskanál • só • kapor • ételízesítő 1 teáskanál
Hozzáadunk cukrot, sót, podravkát és kaprot.
6.
finomliszt 3 evőkanál • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Egy tálban lisztet keverünk össze tejföllel és tejjel, és állandó keverés mellett hozzáöntjük a párolt cukkinihez. 3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
7.
A főzelékbe keverhetünk tojást, amelyet 3-4 percig főzzük, esetleg tálalhatjuk keményre főtt tojással.
Jó étvágyat!