Cukkinifőzelék tofuval

Amikor az ember valami könnyű finomságra vágyik, jól jön ez a gyors és egyszerű kapros cukkini főzelék recept. Kínálhatjuk tojással vagy tofuval, de önmagában is megállja a helyét.
recept,recept fotó,cukkini,kapor,tejföl (14-18%),tofu, fehér,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 1.2 216 | kilogramm kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
kapor | 2 12 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
osztrigamártás | 1 7 | evőkanál kcal | |
repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
szezámmag | 1 29 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 250 400 | milliliter kcal | |
tofu, fehér | 200 168 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
repceolaj 3 evőkanál • cukkini 1.2 kilogramm • víz 200 milliliter • kapor 2 evőkanál • nemes babérlevél 1 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.

2.
tejföl (14-18%) 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • finomliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • ecet 1 evőkanál
Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, és a tojást majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk. Ízesíthetjük cukorral és ecettel.

3.
tofu, fehér 200 gramm • osztrigamártás 1 evőkanál • szezámmag 1 teáskanál
A tofuk kockákra vágjuk, és mindkét oldalról olajon megsütjük. Kagyló mártással és szezámmaggal ízesíthetjük.

Jó étvágyat!